keskiviikko 10. joulukuuta 2008

Mikä on normaalia?

Tänään töissä piti taas säätää sijaisuuksia kun porukkaa on sairaslomalla, kuka pitkällä ja kuka lyhyemmällä. Yksi työntekijä kysyi milloin päästään normaaliin rytmiin?
Normaaliin?
Tämähän on normaalia tänä päivänä. Kun joku sairastuu, niin sijaisia ei heti oteta, vaan koetetaan selvitä päivä tai pari sillä väellä joka töissä on.
Ne jotka ovat töissä väsyvät ja ärtyvät ja sairaslomalla olevat tuntevat huonoa omaatuntoa !
Työ on välillä sellaista hulabaloota ettei mitään rajaa. Omia voimavaroja koetellaan päivittäin ja nimenomaan henkisiä voimavaroja. Eihän fyysinen työ niin voimille käy, mutta henkilöstöasiat senkin edestä ja ne jumalattomasti lisääntyneet web-lomakkeet.
Mitenkähän meidän käy jos tietojärjestelmä romahtaa, kun lähes kaikki liikelaitoksen ja yksiköiden päivittäisetkin asiat ovat sähköisessä muodossa?

Mites käy jos oma pää romahtaa? Jos ei uskokaan itseensä ja siihen että osaa ja taitaa, että on hyvä siinä mitä tekee ja että se riittää? Ja jos se riittää itselle niin riittääkö se muille?
Miten jaksaa motivoida ja kehittää työyhteisöä?

Paljon kysymyksiä ja vähän vastauksia.

2 kommenttia:

Marguetta kirjoitti...

Sinä oot hyvä ja pystyt. Minä uskon sinuun!

Marleena kirjoitti...

Niinpä. Mistä se muutos saadaan aikaan? Kuka sen saa aikaiseksi? Mitä pitää tapahtua että ihmiset ymmärtää, että ihmisen jaksaminen on rajallista. Minä en jaksanut ja olen tyytyväinen nyt.