sunnuntai 31. toukokuuta 2009

Pellolla töissä

Tuli vuokrattua tyttären kanssa 2 aaria peltoa, tavoitteena saada perunaa, juureksia, yrttejä, herneitä, valkosipulia, salaattia, tilliä, persiljaa ja palsternakkaa. Taisi sinne olla suunnitelmissa myös kurpitsapenkki.
Meidän palsta on reunassa, puun katveessa.

Sinne pääsee myös Perunatietä pitkin...


...ja siellä on vielä kovin tyhjää ja väritöntä.

Tänään menin sinne pyörällä ja puuhastelin kolme tuntia helteessä, tuulessa ja auringonpaisteessa.
Tällaista sain aikaan. Yllä olevassa kuvassa on tulevan perunamaan päässä hernepenkki, joka odottaa vielä tukikeppirivistöä viereensä. Alemmassa kuvassa on valkosipulia ja sen vieressä porkkanaa. Valkosipuli estää hajullaan jäniksiä syömästä porkkanoita ja muutenkin se on hyvä kumppanuskasvi niin porkkanalle kuin viereen tulevalle perunallekin.
Kohopenkkien tekeminen lapiolla oli kohtalaisen töisevää hommaa, mutta ehdottomasti kannattaa niin tehdä. Se on paras kasvupaikka kaikille hyötykasveille.
Salaattia kylvin myös ja kehäkukkaa. Sen lisäksi nostin narun avulla sangolla vettä puun lähellä olevasta vanhasta kaivosta ja täytin 50 litran vesitynnyrin valmiiksi seuraavaa kertaa varten.Eilen tyttäreni meni pellolle myös polkupyörällä ja tämän näköinen oli pyörä kun siihen oli lastattu harava, talikko ja korissa oli taimet, vesipullo, muutama käsityökalu, hallaharso, sakset ym. tavaraa.
Autottomalla on hyvin suunniteltava miten reissuun lähtee.Katsotaan sitten kesemmällä, onko pelto yhtään vehreämpi kuin nyt toukokuun viimeisenä päivänä.

5 kommenttia:

hanne virtauksesta kirjoitti...

Voi kun hieno idea ja toteutus....
Minunkin tekisi mieli tehdä samaa...
mulla on omalla pihalla tilaa mutta kun suo on ollut alla, kaikki maa on aina niin hapanta...
olen yrittänyt vijellä vaikka mitä....ei oikeen menestyksellä..

onnea teille vaan maanviljelyssänne!!

Marguetta kirjoitti...

Hienolle siellä näyttää. Olet tehnyt hienoa työtä. Varmaan uni maistuu tänä iltana hyvin.

Itsekin jo odottelen kihelmöiden seuraavaa vierailukertaa.

Tiiäkkö, tuosta pyöräkuvasta itseasiassa puuttuu vielä yksi kassi, jossa oli se hallaharso ja juomapullo yms. Eli oli itseasiassa vieläkin täydempi lasti. Hyvin sillä kuitenkin kulki, kun talikon piikit ei enää pistäneet reiteen!

Huhtikuunnoita kirjoitti...

Hanne. Mekin vasta kokeillaan ja katsotaan mikä kasvaa ja mikä ei. Mielenkiintoistahan tämä on, tosin sitten kun rikkaruohotkin nousevat maasta niin tekemistä kyllä riittää. Laitoin vielä takapihallekin pienen ryytimaan. Minusta on niin mukava hakea pihalta salaattia, tilliä ja persiljaa leivän päälle kesäaamuisin :o)

Niin, sanottakoon vielä että tytär kokeili ajaa pyörällä kun talikko oli toisinpäin, eli piikit sojottivat satulan alta. Eihän siitä mitään tullut, kun olisi pitänyt ajaa reidet levällään kuin cowboy konsanaan :o)

Huhtikuunnoita kirjoitti...

Tervetuloa tyttöpieni :o)

Niamh B kirjoitti...

Left you an award on my blog. Hope you like