sunnuntai 5. heinäkuuta 2009

Kulttuuria kesässä

Kaupungissamme on meneillään Runoviikko. Tämän vuoden ohjelmassa on paljon mielenkiintoisa esityksiä joihin olisin tahtonut mennä, mutta olen käynyt katsomassa vasta High Heel Society-revittelyn ja Jaakobin sirkuksen, lapsille suunnatun version.
Huomenna menen Kuustonen & Perko / Profeetta konserttiin kirkkoon. Esityksen runot ovat Kahlil Gibranin käsialaa. Odotan mielenkiintoista iltaa.
Eilen kävimme lapsenlapsen kanssa Kuhmossa katsomassa Mimi&Kuku estystä ja voi sitä lasten riemua ja intensiivistä osallistumista ohjelman kulkuun. Lapselle se oli suuri elämys ja hauskaa oli meillä aikuisillakin. Samaan aikaan Kuhmossa oli Sommelo-kansanmusiikkifestari ja tyttären kanssa olisimme halunneet mennä katsomaan Ilona Korhonen ensemble konserttia kirkkoon, mutta ukki ja lapsenlapsi eivät tahtoneet :(
Saimme hiukan lohtua kun Kuhmo talon aulasta tuli ostettua kyseisen kokoonpanon albumi:Tarkka pää, tania mieli, jota kuuntelen samalla kun tätä kirjoitan. Tuli näköjään ostettua hyvä levy.
Tytär osti Jouhiorkesterin Nikodemus CD:n ja lähti sieltä mukaan myös Puhti-bändin paita jonka edessä luki Suomen kansallissana Perkele :o)

Jos olisi sopivaa seuraa ja paljon rahaa menisin Kuhmon kamarimusiikkiin, Kaustisen kansanmusiikkifestareille, katsoisin ainakin yhden oopperan Savonlinnassa, kävisin katsomassa Samppalinnan Muskettisoturit, Retretissä voisin käydä katsomassa Edelfeltin kesämaisemia niin ja ensi viikolla voisin kyllä käydä seuraamassa Lady Summertime jazzlaulukilpailua,
kun se melkein naapurissa kilpaillaan.

Ongelmana on vain seuran puute, tai oikeammin se ettei mieheni ole kiinnostunut kyseisistä kulttuuririennoista. Hänen kanssaan voisi mennä rallikilpailuihin ja kevyemmän musiikin konsertteihin. Ei sen puoleen, niihin konsertteihin minäkin voisin mennä, mutta rallit ei oikein jaksa kiinnostaa.
Yksin on vähän tylsä käydä konserteissa koska ei voi jakaa elämystä kenenkään kanssa ja muutenkin. Ja mikä se sellainen loma olisi jos yksin joka paikassa juoksisi.

Lomaa on jäljellä 4 viikkoa, joten jospa jokin noista toteutuisi. Ahvenanmaallakaan en ole vielä koskaan käynyt, sielläkin olisi mukava piipahtaa. Katsotaan mihin auton nokka tänä kesänä vie.

5 kommenttia:

Marguetta kirjoitti...

Minusta saisit seuraa, mulla ongelmana on enemmän rahan puute. Huoh! Joskus me vielä valloitetaan Sommelo ja Kaustinen ja pari muutakin molempia kiinnostavaa festivaalia!

Marleena kirjoitti...

Millon me saadaan aikaseksi se Savonlinnan reissu - puhuttu on tehty ei.
Jos olisitte menossa Ahvenanmaalle 15.-.19.7.09 välisenä aikana olisimme valmiita seuraksi jos vaan kelpaamme? Mekään emme ole käyneet ja mieli on tehnyt.
Jos asuttas lähempänä toisiamme lähtisin kanssasi noihin konsertteihin mielelläni. Ja miksi me emme lähde Kaustisille kun kumpikin sinne halajataan - herranen aika meitä.
Järjestelykykyä käyttöön - tottavie.
t. toropaisen akka ja toropainen

hanne virtauksesta kirjoitti...

ihania kultturellisia tapahtumia sinulla...
Minä menen alkavalla viikolla kyväskylän kesään...katson ainakin yhden Buto-tanssiesityksen..ja osallistun itse kurssille..

Olen joka kesä haikaillut myös Kaustiselle ja vielä en ole kertaakaan päässyt/ollut...

Mutta ainakin haluan mennä Tammisaareen katsomaan ja nauttimaan taiteesta...

Anonyymi kirjoitti...

Tervehdys ja vierailin!

Huhtikuunnoita kirjoitti...

Marleena ja Marguetta: Mennään porukalla sinne Kaustisille vaikka ensi kesänä. Suunnittelu pitänee aloittaa jo tammikuussa :o)

Hanne: Buto-tanssia, kuulostaa mielenkiintoiselta. Nautinnollisia taide-elämyksiä ja liikunnan riemua Sinulle.

marjaisa: Hauska tutustua :o)