maanantai 2. maaliskuuta 2009

Lomalla

Olen hiihtolomalla. Urheilulomaksikin tätä on kutsuttu, kun hiihtoloma nimenä on ilmeisesti koettu vanhanaikaiseksi.
Ihan sama mikä nimi,mutta arjen katkaisijana näin kevättalvella se puoltaa hyvin paikkaansa.

Ennen lomaa tulee luotua hieman paineita niistä asioista joita PITÄÄ silloin tehdä.
Pestä sauna, vaihtaa kukkiin mullat, ommella laukku (kankaan jo ostin), käydä pilkillä lapsenlapsen kanssa (huomenna mennään), lukea kirjaa, ja hiihtää joka päivä.....ja.....ja......levätä.
Edellä luetun perusteella tuo viimeinen tavoite näyttää hukkuvan edellisten alle.

Onneksi ei ole pakko tehdä kaikkea mitä suunnittelee, mutta pilkillä on pako käydä, ettei tuota lapselle pettymystä. Sovituista asioista täytyy pitää kiinni. Tässä tapauksessa se on oikein mukava sopimus :o)
Itse en ole koskaan ollut pilkillä. Mies juuri kyseli muistanko olleeni talvikalassa ja totesin olevani niin rauhaton ihminen ettei istuminen yhdessä paikassa jäähän porattua reikää tuijottamassa ole minun juttuni. Järvellä on mukava hiihtää ja jos osaisin, niin purjelautailua voisin harrastaa. Olisi järviäkin missä mennä isoilla selillä, viilettää tuulen mukana lumen narskuessa laudan alla.

Lepokin on suhteellinen käsitys. Onko se makaamista pitkin päivää, television katselemista, kirjojen lukemista, vai onko se mieleistä liikuntaa jota voi suorittaa jo aamupäivällä tai konsertissa ja leffassa käymistä, vai peräti leipomista ja siivoamista?
Mielestäni lepo on kaikkea tuota, jos sen tekee mielellään ja ilman aikataulua. Niin tai onko lepo lie oikea sana. Rentoutuksesta lie kyse, koska siivoaminenkin on rentouttavaa kun sen tekee levänneenä, eikä väsyneenä työpäivän jälkeen.

Olen menossa sunnuntaina Ylioppilaskunnan laulajien konserttiin. Mukavaa kun tulivat pitkästä aikaa meillekin päin esiintymään. Radion sinfoniaorkesterikin saisi tulla kaupunkiimme kylään taas joskus. Heti ostaisin lipun ja menisin intopiukassa niitä kuuntelemaan.
Madonnan konserttiinkin sain liput, B-katsomoon, joten syksyllekin on mukavaa odotettavaa. Kesäkuussa voisin kuulemma mennä katsomaan ACDC: n keikkaa....sekin vähän kiinnostaisi.
Enpä ole ikinä ennen ollutkaan katsomassa mitään staraa isoilla keikoilla ja nyt vois mennä jo kahteen samana vuonna :-)

Mukavaa kun on valoa on pitkälle iltaan ja aurinko jo lämmittää päivällä. Talitinttien kevätlauluakin saa kuunnella joka päivä ja mikäpä sen mukavampaa.

Kevät on ihanaa aikaa!

Ei kommentteja: