lauantai 21. maaliskuuta 2009

Jäätä ja curlingia

Kävin ammattiliiton talvipäivillä viikko sitten, miehen kanssa.
Tapahtumassa sai kokeilla erilaisia harrasteita kuten keilaamista ja curlingia. Lisäksi sai uida ja saunoa uimahallissa ilmaiseksi. Laskettelemaankin olisi saanut mennä ja hiihtokoulua oli myös tarjolla

Tästä valikoimasta valitsin curlingin, jota sai kokeilla hiihtoputkeen tehdyllä radalla. Kokeilin osaisinko heittää painavaa curling-kiveä ja miltä televisiossa niin helpolta näyttävä peli tuntuisi.
Silmissä siintäen Uuspaavalniemen tarkat keitot ja keskittynyt olemus :o)

Ensin piti toisen kengän päälle laittaa liukastustossu ja sen jälkeen menin Hakin, eli lähtötuen luokse. Tossujalka jäälle ja se toinen Hakiin.
Kiveä piti heilutella edestakaisin ja sitten "heittää" se jäätä pitkin samalla potkaisten telineestä vauhtia ja liukua tossun varassa. Kivestä sai pitää kiinni tiettyyn viivaan asti, jonka jälkeen olisi suotavaa päästää siitä irti.
Nooooh...
Tein kaiken ohjeen mukaan, liikuttelin punaista graniittikiveä hyvin ammattitaitoisen näköisenä edestakaisin ja potkaisin Hakia antaen kivelle vauhtia. Todellakin liukuihan se kivi, hikisesti noin 3- 4 metriä.(radan pituus reipas 40m)
En sentään mennyt rähmälleni, polvilleni vain.
Joku nainen kompuroi enemmänkin ja nolosteli kovin, mutta ohjaaja lohdutti kertoen aiemmin päivällä pelanneesta tyypistä, joka liukui mahallaan puoleen kenttään pitäen tiukasti kiinni kivestä.
Väkeä oli ihan mukavasti ja joukkueetkin olisi saatu kasaan, jos olisi halunnut.

Mies ei halunnut kokeilla, hänelle kuulemma riitti katseleminen enkä minä yksin viitsinyt ruveta porukassa pelaamaan joten siihen loppui tulevaisuuden urani curlingammattilaisuudesta :(

Hiihtoputkessa oli myös näytillä jääveistoskilpailun teokset, jota menimme katselemaan.

Tässäpä kuvia näyttelystä.

Karhuemo poikasineen oli voittaja

Tämä oli toinen tai kenties kolmas...

Tämä kuvasti rauhaa
Tästä en mitään ymmärtänyt

Tämän jälkeen menimme syömään lounasta ja joimme päälle vielä kahvit

Tarkoitukseni oli käydä hiihtämässä, mutta aikataulu meni mönkään ja niinpä sekin jäi tekemättä. Kaikkea ei saa mitä tahtoo.
Ilma oli hieno ja mukava oli käydä, aikaa vain olisi saanut olla enemmän.

Ei kommentteja: