sunnuntai 20. syyskuuta 2009
Leipää
Leivoin ruisleipää.
Tein ohjeen mukaan ensin edellisenä päivänä juuren, jota hapatin yön yli ja aamulla lisäsin jauhoja ja suolaa. Kohotin taikinaa, leivoin ja annoin leipien kohota liinan alla vielä reilun puoli tuntia. Sitten kaksi ensimmäistä uuniin paistumaan ja reilun 45 min. päästä ihana leivän tuoksu valtasi huushollin. Perään toiset kaksi leipää.
Nyt on pöydällä liinan alla 4 omatekemää ruisleipää, joissa ei ole säilöntäaineita eikä vehnää, vain ruisjauhoja, suolaa ja vettä.
Kuuman leipäviipaleen päälle laitoin ihan oikeaa voita.
Yksinkertaiset maut ovat parhaita, niin tässäkin tapauksessa.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
7 kommenttia:
drooling - that looks like heaven
Ovatpa herkullisen näköisiä. Ihan tuli melkeen tuoksu tännekin asti.
Niamh B: Yes, I´ts smells like heaven and taste...mmmmmm.
This bread inside ryeflour, salt and water, nothing else. I´ts really organig food :-)
Leena: Hyvää on leipä ja tuoksui ihan kuin kotona penskana.
oih, herkkua!
minäkin aion osata joskus.
Kyllikki
sinut on haastettu.
terveisin,
k hyytäjä.
Mistä löysit reseptin?
Lasilintu: Resepti on ´MTK:n vihkosesta "Kotimaista koriin-herkkuja ruokapöytään"(2008)
Sain sen paikallisesta lähiruokatapahtumasta, luomuviljelijän pöydältä.
Ohje on muuten hyvä, mutta siinä on mielestäni liian alhainen paistolämpötila, 180. Paistoin eka leipiä tuossa lämpötilassa ja ne ei meinanneet millään kypsyä. Nostin lämpötilan vähän yli 200 astetta ja toiset kaksi leipää paistuivat siinä lämmössä hyvin.
Lähetä kommentti