sunnuntai 23. elokuuta 2009

Mustikoita ja mitalli

Tänään kaupungin urheilukeskuksessa oli Sipsu-kisat ja kuulemma 600 lasta oli paikalla kilpailemassa kenttälajeissa.
Tyttären tytär 3v. osallistui 20m juoksuun ja pallon heittoon. Juoksussa tuli toinen sija ja pallonheitossa pallo oli lentänyt ihan hyvän matkaa, alakautta heitettynä.

Mitalli siis tuli ja karkkipussi ja paljon hyvää mieltä sekä iloa omasta onnistumisesta.
Tämä kaikki on siis kuulopuhetta, kun itse en ollut paikalla vaan kannustusjoukoissa oli äiti ja ukki, sekä eno vähän myöhemmin.

Minä lähdin mustikoita etsimään.
Olen tavattoman huono suunnistamaan metsässä (ja vähän muuallakin), joten marjapaikka täytyy olla sellainen, että siinä on joku maamerkki johon suunnistaa tai sitten tie tarpeeksi lähellä.
Menin lapsuuteni maisemiin Lankiselle. Lankinen on voimalinjoilla oleva iso mäki ja sen alla Lankisen lampi. Maasto on kuivaa kangasmaastoa, enemmänkin puolukkaseutua, mutta kyllä sieltä jostain paikoin myös mustikkaa löytyy.
Lankisen maastossa on paljon hiekkateitä ja paikoin se kaartelee melko lailla ja on syvillä urilla mäkikohdissa sateiden aiheuttamien vesivirtojen jäljiltä. Ihan sai kieli keskellä suuta ajella.

Kävin kahdessa kohtaa marjastamassa ja tuloksena oli vain n. 3-4l marjoja. Tiukassa on nyt Kainuussa mustikka tai sitten minä en osaa löytää parhaita marikoita.


Sen verran kuitenkin marjoja sain, että muutama rasia meni pakastimeen ja kesän ensimmäinen marjapiirakka tuli tehtyä.
Oikeastaan ajattelin heti kotiin tullessani tehdä sen piirakan noin niin kuin Mitalikahville, kun kerran perheeseen on mitalejakin tänään saatu. Berliinistä niitä ei sen sijaan ole Suomelle tullut, elleivät nyt keihäsmiehet tänään onnistu.


Kävinhän minä välillä lammen rannassa istumassa ja teki niin mieli mennä uimaan, mutta kun alasti en nyt raukkamaisesti kehdannut, oli nimittäin toinenkin auto lähistöllä ja oksien rapsahtelua olin rinteestä kuulevinani. Perinteisesti olemme kyllä tyttären kanssa aina vähintään kerran kesässä naku-uinnilla siellä olleet, tänä kesänä ei vielä olla ehditty.


Metsässä oli kuuma ja kumpparit hiostivat jalkoja. Hyttyset eivät kyllä kiusanneet ja nautin täysin siemauksin metsästä, hiljaisuudesta, puiden tuoksuista ja lammen rannan sudenkorentojen tanssista.Mustikkapiirakka odottaa syöjiään.

On ollut mukava päivä :o)

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

No se toinen sija nyt on vaan ukin kehuskelua. ;-)

Tytär oli toinen omassa erässään ja niitä eriä oli MONTA eli kaikkiaan tuskin toinen oli. Mutta eipä tuota laskettu. Minusta hän on kullan arvoinen, vaikka olisi seisonut päällään radan alkupäässä liikahtamatta minnekään! Kuten myös kaikki muutkin lapsoset ovat kultia!

Mustikkapiirakka oli aivan loistavaa! Siis tarkoitan makiaa! NAM!

Ja juu, viimeksi minäkin olisin halunnut pulahtaa sinne naku-uinnille, mutta kun et ollut seurassa, niin enpä mennyt. Tehdäänkö perinteistä poiketen tänä vuonna syysuinti?