torstai 1. syyskuuta 2011

Valokuvatorstai

214. haaste

Tässä ohjeet kesäkuvan tekoon:
1. Käy kesätapahtumissa tai -toreilla. Seikkaile kirjastoissa, kellareissa, divareissa. Tai tee kesäretki naapurikaupungin/kunnan kirjastoon tai pengo kesämökin vinttiä. Ja: löydä kesäkirja.
2. Valitse jokin numero. Se voi olla onnennumerosi, kengännumerosi, omistamiesi kesäkenkien lukumäärä tai vieheiden määrä tai mökkitien numero tai puhelinnumerosi ensimmäinen numero.
3. Etsi kirjasta numerosi mukainen sivu.
4. Laske sivulta numeroasi vastaava lause ja ota sen innoittamana kuva.
5. Voit myös kertoa blogissasi mistä/kenen kirjasta lauseesi on ja mistä, miten löysit kesäkirjasi.
Kirjan "Tyttö joka muuttui lasiksi" (Ali Shaw) , löysin kirjastosta
Sivun numero 85, joka appiukon ikä tänä vuonna.Tuo luku oli niin iso ja lauseet pitkiä, että piti kyllä sivua kääntää, jotta siihen asti pääsi, eli lause ei löydy sivulta 85.

Kuvan aihe tulee tässä:
"Idan varpaat olivat puhdasta lasia. Sileää, kirkasta, kiiltävää lasia.Hohtava valonsirppi reunusti kutakin varpaankynttä ja kutakin poimua kunkin varpaan nivelten välillä. Idan varpaiden läpi katsottuna lakanan hopeapilkut hajosivat metallinväriseksi sumuksi"

Yritin kertoa tällä surkeasti muokatulla kuvalla edellä mainittuja lauseita. Aihe oli kiehtova ja kirja myöskin, siksi päätin koettaa.
Tahtoa oli enemmän kuin taitoa.
7 kommenttia:

Inkivääri kirjoitti...

Eläs nyt, ihmettelinkin, että mihinkäs lasiin se jalka on valettu:) Olen kesän kiusannut ihmisiä tällä joukkopostauksellani, moni sanookin, että kirjaintarkistus on unohtunut itselle, kun ei sitä itse näe:*Aloitin kampanjan tuota kommentointia tosi paljon hidastavaa kirjaintarkistusta vastaan. Bloggerissa on nykyään oma roskapostintorjuntaohjelma ja ainakin minulla se suodattaa tosi hyvin roskat pois. Eli mene hallintatilaan, sieltä asetukset, josta kommentit ja siellä *Näytetäänkö sanavahvistukset kommenteissa?* ruksi kohtaan ei näytetä:) Se nopeuttaisi kommentointia tosi paljon, kiitos jo etukäteen.

Itselle vaivalloisempi, mutta käyttäjäystävällisempi tapa kontrolloida kommentteja on kommenttien tarkistus ennen julkaisua. *

Shakkimestarin tytär kirjoitti...

Kuva on hieno ja sopii täydellisesti lauseeseen. Romukoppaan turha vaatimattomuus! Olen myös lukenut saman kirjan ja pidin siitä tosi paljon :-)

Hirlii kirjoitti...

Eläs nyt, sanon minäkin. Kuvasi oli onnistunut ja istui minusta aivan loistavasti tekstikatkelmaan.

Ari kirjoitti...

Hyvä kuva aiheesen, hyvin olet onnistunut!

Huhtikuunnoita kirjoitti...

Inkivääri: joo, muutin kommentoinnin helpommaksi. Oletan, ettei roskaviestejä juurikaan tule, en ole niin mielenkiintoinen bloggaaja :o)
Ja kiitos positivisesta kommentista.

Leenukka, Hirilii ja Ari: Kiitän ja kumarran

Huhtikuunnoita kirjoitti...

Piti vielä sanomani, että kuvatessa jalka oli lasipurkin sisällä ja aurinko loi nuo komeasti viirut ja varjot.

Eeva kirjoitti...

Upeahan kuvasta tuli!Kaunis, niin kuin ajatus appiukon iän otamisesta numeroksesi.