sunnuntai 12. syyskuuta 2010

Mustaa ja valkoista

40. mustavalkomaanantain haaste on
-LELU, TAI LEIKKI-


Kotini lähellä on kolme leikkipuistoa ja pikkulikan mielestä niistä paras on puisto, jonka toisella laidalla on metsää. Olemme tehneet sinne kotileikin jossa on kuvassa näkyvä keittiön pöytä, vanhassa kovertuneessa kannossa oleva keittopata ja "kodissamme" on eteinen tupa ja kamari. Tämä kuva on syksyltä. Talvella otamme pienen lapion mukaan ja teemme kotileikin samaan paikkaan luomalla lumesta samat huoneet kuin kesälläkin.
Välillä käymme leikkipuiston katoksessa junamatkalla ja liukuportaiden yläpäässä oleva huone on Peppi Pitkätossun Huvikumpu, jossa myös vierailemme.
Mielikuvituksen leikkiä luonnon leikkipuistossa ja vähän siinä valmiissakin.

9 kommenttia:

arleena kirjoitti...

Tämä onkin hieno leikkipaikka, voi käyttää omaa mielikuvitustaan vapaasti.

Tapsu kirjoitti...

Lasten mielikuvitus ei leikkeihin kummoisia leluja tarvi!

Kuvatar kirjoitti...

Ihanaa kun lapset saavat (voivat) vielä leikkiä luonnossa ja rajana on vain oma mielikuvitus!

EiMi kirjoitti...

Metsässä viihtyvät lapset, kuten aikusetkin

Noora kirjoitti...

Tämä on sitä parasta leikkiä.Ei valmiiksi krääsättyä.Mielikuvitusta,luontoa ja raitista ilmaa!

Marleena kirjoitti...

Tulee ihan oma lapsuus ja leikit mieleen. Noin mekin rakensimme luontoon leikkejä, oli kesä tai talvi. Kyllä nykyajan lapset leikkii noin jos vain saavat siihen mahdollisuuden. Kiva että jotkut hoksaavat kuvata heitä leikeissään, että jää jälkipolvillekin todistetta että leikitty on.

Mervi kirjoitti...

Olen maalaistyttö ja lapsena tuli leikittyä luonnossa kesät talvet. Metsä, kivikasat ja kaiken maailman puskat olivat niin parhaita, niistä mielikuvitus kasvatti kartanoita ja koteja. Talvella sitten tuli kaivettua (kyllä, kaivettua nimen omaan) lumitalo.

Lydia kirjoitti...

Beautiful photography. I saw your blog on the sidebar at Various blog and recognized it must be Finnish. ;)I am half-Finn but was not raised near my Finnish grandparents (who came to America as young people), so I do not know the language. I have a cousin who lives in Lapua...would love to visit him one day.

Lovely to "find" you. (It is interesting what words in Finnish the translator cannot tell. In this post it is valmiissakin.)

Huhtikuunnoita kirjoitti...

Kiitos kaikille kommenteista, and Lydia, Welcome to read my blog. It´s interestin hear your´s Finnish grandparents. I live 326km from Lapua :o) I warning, my english is not very good :o)especially writing.

Minustakin on hyvä lapsen leikkiä luonnossa niistä aineksista mitä metsä antaa ja lapsen mielikuvitus keksii mitä erilaisimmista materiaaleista jotain tekemistä.