tiistai 1. joulukuuta 2009

Joulukuu

Niinpä sitä vaan käännyttiin joulukuun puolelle ja kalenterin eka luukku avattiin.
Ei tosin ole yhtään joulukalenteria mitä aukaista kun se ainoakin on varattu pikkulikalle.
Töissä laitoin aamulla kiireessä jo perinteeksi käyneet kalenteritontut seinälle ja valoja ikkunoihin. Huomasin laulavani joululauluja siinä touhutessani, sellaisia iloisia kuten "Lunta tulvillaan on raikas talvisääääääää......" (Huom! Ulkona oli kaatosade)

Lasten tullessa ruokailuun aika moni pysähtyi tonttuja katselemaan ja iloinen hymy levisi katsojan kasvoille.
Mitä lähemmäs Joulua mennään sitä enemmän alkaa koristeita ilmestyä ruokasaliin. Joulupalloja ja sydänpipareita katosta roikkumaan, kuvia seinille, joulukuusi täytyy olla jo ensi maanantaina kun Judokerho tulee pitämään pikkujoulua. Lyhtyjä, kynttilöitä......
Vähän kerrallaan koristeet lisääntyvät, mutta ensin toki perjantaina liinoitetaan pöydät valkoisin liinoin Suomen synttärin kunniaksi ja nautitaan juustoperunoita, palapaistia ja mansikkakiisseliä.

Yleisesti ottaen oppilaat ovat ylivilkkaista lomien lähestyessä, mutta koetan olla hermostumatta vaikka se vaikeaa onkin. Siitä aiheesta voisi kertoa piiiiiiiiiiiiiiitkiä juttuja, mutta mitäpä sitä kannattaa aina negatiivisia asioita velloa.
Niistä tulee vain itselle kelju olo.

Annan Joulumielen hiipiä mieleen ja ajatuksiin, ajatella kauniita ja mukavia ajatuksia, antamatta sateen, pimeän ja muun ikävän vallata ajatuksiani.
Osaankohan?
Ainakin lupaan yrittää :-)3 kommenttia:

Niamh B kirjoitti...

hmmmm looks edible

hanne kirjoitti...

niin tunnelmallisen näköinen ja tuntuinen!!
Rauha olkoon jokainen askel..

Huhtikuunnoita kirjoitti...

Niamh B: it´s look like gingerbread house, but it isn´t. This house is white porcelin, and there inside is candle. This Christmas i promise make real gingebread house...

hanne: kiitos ja samoin myös sinulle.